2012. június 4., hétfő

Hlina szigorúbb büntetést követel a csatornafedél-tolvajoknak

2012. május 18. péntek
Pozsony
|
Szigorítaná a csatornafedél-tolvajok büntetését Alojz Hlina. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) kezdeményezi az igazságügyi tárcánál, hogy dolgozza ki a vonatkozó törvénymódosító javaslatot.

A honatya szerint a jogszabálynak azt kellene tükröznie, hogy csatornafedél eltulajdonítása egymással párhuzamosan több bűncselekményről van szó, mert nemcsak a tolvajok a felelősek, hanem azok a fémgyűjtők is, amelyek (akik) felvásárolják a fedeleket.
A képviselőnek meggyőződése, hogy ha ilyen lopások következtében gyerekek halnak meg, annak a társadalmat is fel kell ráznia.
Hlina jelezte, interpellálni fogja a környezetvédelmi minisztert, hogy hány ellenőrzést tartott a környezetvédelmi főfelügyelőség a fémgyűjtő telepeken. A hulladéktörvény 2008-ben elfogadott módosítása értelmében ugyanis a fémgyűjtőknek dokumentálniuk, jelenteniük kell minden esetet, amikor fedeleket, közúti táblákat, síneket és más hasonló fémtárgyakat adnak le nekik.
Néhány nappal ezelőtt egy kislány halt meg Nyitrán, mert fedetlen vízaknába zuhant. Léván pedig egy nő sérült meg súlyosan, mert hasonló baleset érte.

             ( Forrás:      ujszo.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése